MEB´den okullara ödeneklerle ilgili yazı...

MEB Orataöğretim Genel Müdürlüğünün 29.11.2018 tarih ve Ödeneklerin Harcanması konulu yazıda aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi istendi. -İlgili muhasebe birimlerinden takibinin yapılarak ödemelerin etkili, ekonomik, verimli bir şekilde ve açıklamalar doğrultusunda yapılarak amacı dışında kullanılmaması, -Elektrik, su ve doğalgaz gibi faturaya dayalı ödeneklerin süresi içinde modüle işlenerek ödemelerin zamanında yapılarak faturalarda herhangi bir gecikmeye mahal verilmemesi için ilgili kurumlardan takibinin yapılması ve olası faiz uygulamasına sebebiyet verilmemesi, -Ön ödemeli olan su ve doğalgaz ile ilgili sisteme girilen taleplere ilişkin onaylanan ödeneklerin talep dışı kullanılmaması, - Kesinlikle ödenek üstü harcamanın yapılmaması ve yıl sonunda tenkise mahal verilmemesi için azami derece de gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi istendi.

05.12.2018 210

Kaynak: http://www.mebpersonel.com/meb/meb-den-okullara-odeneklerle-ilgili-yazi-h226702.html