OKUL PANSİYONUNDA KALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

05.07.2018 499

OKUL PANSİYONUNDA KALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

·         Yatakhanelere yerleşim işlemleri 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacaktır.

·         Bütün öğrencilerin okul kıyafetleri eksiksiz, düzgün bir şekilde ütülenmiş ve saç tıraşları yapılmış olarak okula gelmeleri gerekmektedir.

·         Yatılı öğrenciler aşağıda belirtilmiş olan eşya, araç ve gereçleri yanlarında getireceklerdir. Odalarımızın daha rahat kullanılabilmesi için gereğinden fazla eşya ve kıyafet getirilmemelidir.

·         Her öğrenciye okul tarafından bir ranza, bir yatak, bir elbise dolabı verilecektir.

·         Öğrencilerin üzerlerinde fazla para taşımamaları, yanlarında getirdikleri paraları sınıf rehber öğretmenlerine teslim etmeleri kaybetme tehlikesini en aza indirmek adına uygun olacaktır.

ÖĞRENCİLERİN YANLARINDA GETİRMESİ GEREKEN MALZEMELER AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR:

1.            Okul kurallarına ve mevsimine uygun kıyafetler ve ayakkabı.

2.      Kişisel temizlik malzemeleri (Diş ve saç fırçaları, şampuan, diş macunu, tırnak makası, banyo lifi vb.)

3.      Pijama veya gecelik.

4.      Banyo ve El havlusu.

5.      Oda Terliği (yumuşak tabanlı) en az 1 çift.

6.      Banyo terliği (kaymayan tabanlı) en az 1 çift.

7.      Yeteri kadar elbise askısı.

8.      Saç kurutma makinesi (isteğe bağlı)

9.      Cep telefonu, tablet, bilgisayar vb. elektronik cihazların okula getirilmesi yasaktır. iletişim için okulda   ve pansiyonda bulunan ankesörlü telefonlar kullanılacaktır.

10.   Su ısıtıcısı, kahve makinesi, ütü, vb. elektrikli aletlerin pansiyona getirilmesi ve kullanılması yasaktır

YATAKHANEDE

a) Yatakhaneler okul idaresince tespit edilen saatler dışında kapalı olacaktır. Bu nedenle, özellikle ders ve etüt saatlerinde yatakhanelere gidilmeyecek ve yatakhane görevlisinden açılması için istekte bulunulmayacaktır. Hasta ve raporlu olan öğrenciler okul idaresinin onayı ile gün içinde nöbetçi öğretmen kontrolünde yatakhanede dinlenebilir.

b) Her öğrenci kendi yatak ve dolabını düzenli ve temiz bulunduracaktır.

c) Yatakhanelerin iç temizliği temizlik personeli tarafından yapılacak, odalarının tertip ve düzenini sağlama konusunda öğrenciler de sorumlu olacak, camların kırılmaması için gerekli önlemler alındıktan sonra odanın havalandırılması yapılacaktır.

d) Yatakhane dışındaki koridor ve tuvaletlerin temizliği ve düzeni yatakhane görevlileri tarafından yapılacak, yapılmayan işler ve düzensizlikler konusunda günün nöbetçi öğretmenine veya pansiyondan sorumlu müdür yardımcısına haber verilecektir.

e) Yatak odalarında ocak, ısıtıcı, soğutucu, teyp gibi elektrikli araçlar bulundurulmayacak ve

kullanılmayacaktır.

f) Yatakhane duvarlarına ve dolaplarına yazı, resim, poster ve benzeri şeyler asılmayacaktır.

h) Yatakhanelerde açıkta yiyecek maddesi bulundurulmayacak, yemekhaneden hiçbir yiyecek maddesi getirilmeyecektir. Yatakhanelerde yatılan odalara ve çalışma odalarına yiyecek çıkarılmayacak meyveler meyvelik veya buzdolabında kokutulmadan saklanıp tüketilecektir.

ı) Yatakhanelere nöbetçi öğretmen ve okul idaresinin bilgisi dışında ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

YEMEKHANEDE

a) Yemekhanede verilen yemek ve diğer yiyecek maddeleri yemekhane dışına çıkarılmayacaktır. Dışarıdan getirilen yiyecek maddeleri yemekhaneye sokulmayacaktır.

b) Öğrenciler yemekhaneye okul idaresi ve nöbetçi öğretmenlerin bilgisi dışında veli ve ziyaretçi kabul edemezler.

c) Yemekhanedeki her türlü demirbaş eşya (bıçak, çatal, kaşık, tabak, bardak, sürahi, sandalye ve benzeri)yemekhane dışına çıkarılamaz.

d) Yemek saatleri dışında gelen öğrenciye yemek verilmez. Ancak öğrenci görevli veya okul idaresinin izni ile herhangi bir yere gitmiş ise onların yemekleri ayrılır, onlar yemek yiyebilir.

e) Servis tepsileri yemekten sonra boşaltılarak düzgünce gösterilen yere bırakılacaktır.

f) Yemekler self servis usulü yendiği için öğrenciler sıraya girecek ve o sıra içerisinde yemeklerini alacaklardır.

g) Öğrencilerin, yemek ve ekmek israfını en aza indirmeleri için yiyecekleri kadar almaları ve savurganlığa meydan vermemeleri gerekir.

Önemli Not: Bütün öğrencilerimiz okulumuzun ilgili birimlerinde asılı olan yönerge ve talimatnamelere uymak zorundadır. Aksi takdirde okul pansiyonu ile ilişiği kesilir.

SELMA YALÇINKAYA

PANSİYONDAN SORUMLU MÜDÜR YARDIMCISI